Braziliaans Jiu Jitsu

Braziliaans jiu jitsu (BJJ) is een vechtsport gespecialiseerd in het grondgevecht. Het doel is de tegenstander neerhalen en controleren in een dominante positie om hem vervolgens tot overgave te dwingen met een klem of verwurging.

De nadruk ligt op techniek waardoor het voor een kleiner of zwakker persoon mogelijk is om te winnen van een grotere of sterkere tegenstander. BJJ is dus ook uitermate geschikt voor kleine en lichte personen en vrouwen.

Andy Peters van Evolve Movement x Health aanhet woord in het Pakari interview

BJJ zelfverdedigingsport

Aangezien een gevecht in veel gevallen op de grond eindigt, is BJJ dus ook zeer geschikt als een vorm van zelfverdediging.

Competitie of recreatief

Bij Evolve Movement x Health kun je deelnemen aan BJJ in de vorm van zelfverdedigingssport of competitiesport waarbij je eventueel kunt deelnemen aan toernooien.

You win or you learn!

BJJ training

De training is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Een training wordt gestart met een stevige warming-up waarbij je basistechnieken individueel beoefent en uitvoert.

Vervolgens wordt er ruim de tijd genomen zodat je in duo’s nogmaals de technieken doorneemt en voldoende herhaalt. Het doel hiervan is dat je de technieken eigen maakt.

Op het eind van de training wordt er gespard in duo’s. Hierbij kun je de beoefende technieken in realiteit uitvoeren.

Lestijden Mixed Martial Arts

Hieronder vind je een overzicht van de actuele lestijden van de Mixed martial arts trainingen bij Evolve Movement x Health in Susteren.

DagTijd
Training
MA
08:00-12:00
20:00-21:45
Open Gym
BJJ Basics
WO20:15-22:00No Gi Grappling
DO14:00-18:30
20:15-22:00
Open Gym
BJJ Basics
VR09:30-11:00BJJ Basics
ZO15:30-17:00Open Gym