Kickboksen

Kickboksen is een sport waarbij je door middel van stoot, knie en trap technieken je tegenstander wil domineren.

De voordelen van kickboksen

Kickboksen is ideaal voor het verbeteren van je:

  • Conditie en uithoudingsvermogen
  • Explosiviteit
  • Coördinatie en balans
  • Reactievermogen
  • Timing
  • Zelfvertrouwen

Is kickboksen iets voor mij?

De Kickbokslessen van Evolve Movement x Health zijn uitermate geschikt voor beginners. Dus ook als je nog helemaal geen ervaring hebt kun je prima instappen met de trainingen. Zowel dames als heren zijn welkom. De lessen zijn gericht op het aanleren van een goede basis. Iedereen kan op zijn niveau deelnemen aan de training en de intensiteit geleidelijk opbouwen. Het sparren is niet verplicht! Ook zonder het sparren kun je een goede intensieve workout uit deze trainingen halen.

Kickboks Training

De training is opgebouwd uit een pittige opwarming waarin je individueel oefeningen uitvoert als voorbereiding op de kern en eventueel het sparren op het einde van de training. Tijdens de kern van de training krijg je stoot, knie en trap combinaties die je gaat oefenen in duo’s. Naast het correct leren stoten en trappen letten we ook erg op je dekking en het voetenwerk. Het voetenwerk is erg belangrijk met kickboksen. Na de kern sluiten we af met een aantal rondes sparren. Dit onderdeel is niet verplicht en kan naargelang de conditie het toelaat opgebouwd worden. De kern en het sparren wordt altijd uitgevoerd met bokshandschoenen, scheenplaten en een bitje.

Lestijden Kickboksen

Hieronder vind je een overzicht van de actuele lestijden van de lessen Kickboksen bij Evolve Movement x Health in Susteren.

DagTijd
Training
DI19:30 – 21:00Kickboksen beginners
ZO14:00 – 15:30Kickboksen beginners