Kids BJJ

Kids bjj is een zelfverdedigingssport/vechtsport voor kinderen van 7 t/m 15 jaar. Het trainen van bjj draagt bij aan verbetering van: 

  • Motoriek
  • Conditie
  • Discipline 
  • Weerbaarheid
  • Zelfvertrouwen
  • Houding (sociaal, mentaal en fysiek)

Los van bovengenoemde voordelen is het ook nog eens superleuk! Kinderen kunnen zich fysiek uitleven zonder elkaar echt pijn te doen.

Wat is Braziliaans Jiu Jitsu? 

Braziliaans Jiu Jitsu en is in de eerste plaats een zelfverdedigingssport, waarbij het grondgevecht centraal staat. Niet slaan of schoppen, maar de tegenstander op de grond krijgen om vervolgens gecontroleerd te werken naar een submission (opgave door aftikken). Respect en zelfbeheersing staan centraal. Kinderen leren om op een veilige manier met elkaar te stoeien. 

BJJ is in Nederland geen algemeen bekende vechtkunst zoals judo en kickboksen. Binnen de vechtsportwereld is dat anders. In 1993 vond het eerste UFC toernooi plaats, waarbij vertegenwoordigers van verschillende vechtsporten het tegen elkaar opnamen. Braziliaans Jiu Jitsu bleek het meest effectief!

Stoeien als vechtkunst

Kinderen stoeien van nature. BJJ ligt in het verlengde daarvan. Eigenlijk maken we van stoeien een vechtkunst. Elke les gaan we in op een positie waarin je al stoeiende terecht kunt komen. Daarbij hebben we aandacht voor zowel de verdedigende als de aanvallende mogelijkheden. 

Door veel te oefenen krijgen de kinderen steeds meer controle en rust in spannende situaties. Het verhoogt het zelfvertrouwen omdat ze weten dat ze voor zichzelf op kunnen komen. Kids bjj kan zo voorkomen dat pestgedrag escaleert. 

DagTijdTraining
MA 18:00 – 19:00 Kids BJJ
DO18:00 – 19:00Kids BJJ