Mixed Martial Arts

Mixed martial arts, afgekort mma, is een sport waarbij verschillende technieken uit diverse vechtsporten worden gecombineerd. Denk aan judo, worstelen, (kick)boksen, grappling en braziliaans jiu jitsu. Er wordt dus zowel staand als op de grond gewerkt.  MMA is tegenwoordig erg bekend door de UFC (Ultimate Fighting Championship), ‘s werelds grootste professionele mma organisatie.

Trainen als recreant of competitief?

Bij Evolve Movement x Health is er plek voor de recreant die met een afwissende vechtsport wil beginnen maar ook zijn er mogelijkheden om te trainen en wedstrijden te gaan draaien. Voor de meer seriueze sporters zijn er mogelijkheden om meerdere disciplines te trainen en ook extra trainingen te pakken tijdens de open gym tijden.

MMA Training

De training bestaat uit een warming up voor het gehele lichaam waarin onder andere basis bewegingen uit de sport worden uitgevoerd zodat je de technieken sneller aanleert. Er wordt altijd aandacht besteed aan het stap voor stap aanleren van technieken en er wordt voldoende herhaald. Het techniekgedeelte van de training is niet altijd hetzelfde aangezien soms meer aandacht wordt besteed aan het trap en stoot werk en andere keren meer aan het worstelen of submissies. Afsluitend is er altijd de mogelijkheid om te sparren en het geoefende uit te proberen.

Lestijden Mixed Martial Arts (MMA)

Hieronder vind je een overzicht van de actuele lestijden van de Mixed martial arts trainingen bij Evolve Movement x Health in Susteren.

DagTijd
Training
WO20:15 – 22:00No Gi Grappling / MMA
ZO12:00 – 13:45No Gi Grappling / MMA